Mathjälpen i Sverige

Yoghurtmarinerad kotlett

Recept av
35 minuter
Prep: 15 minuter | Tillagning: 20 minuter | Portioner: 4

Ingredienser

Instruktioner

Skala och skiva löken. Blanda 2 dl yoghurt med lök, spiskummin, gurkmeja, koriander, salt, cayennepeppar och soja i en skål. Lägg i kotletterna och vänd runt så att marinaden täcker allt kött. Ställ in i kylen i ca 2 timmar. Häll 5 dl yoghurt i ett kaffefilter och låt stå i rumstemperatur ca 2 timmar. Blanda den avrunna yoghurten med honung, vinäger, pressad vitlök, örter och salt. Ta upp kotletterna och skrapa av det mesta av marinaden. Stek kotletterna i margarinet. Servera med yoghurtsåsen, couscous, sallad och/eller wokade grönsaker. Tips! Smaksätt och färga couscousen med kryddor som paprikapulver och gurkmeja!
Kategori:

Leave a Review

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

ett × tre =

1 2 3 4 5