Mathjälpen i Sverige

Lammfilé med örter och hasselbackspotatis

Recept av
80 minuter
Prep: 30 minuter | Tillagning: 50 minuter | Portioner: 4

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175°. Skala och skär skivor i potatisen men inte helt igenom. Lägg dem i en ugnsform, pensla med 2 tsk margarin och strö över ströbröd. Tillaga i ugn ca 50 minuter. Krydda filén med salt och peppar. Bryn filén runt om i 4 tsk margarin i en stekpanna. Hacka vitlök och schalottenlök. Blanda samman örter och vitlök. Rulla filén i örtblandningen. Stick in en ugnstermometer och stek köttet, tillsammans med schalottenlöken och potatisen, i ugnen till 60° innertemperatur (ca 20 min). Ta upp köttet och låt det vila. Häll rödvinet i pannan och sätt in i ugnen några minuter för att få sky till såsen. Sila skyn och koka ihop med kalvbuljong och grädde. Låt chokladen smälta ner i såsen. Koka ihop till önskad konsistens. Red ev av såsen, smaka av med salt och peppar. Servera köttet skuret i skivor med såsen, hasselbackspotatis och sallad.
Kategori:

Leave a Review

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

14 + 15 =

1 2 3 4 5