Mathjälpen i Sverige

Fish and chips

Recept av
90 minuter
Prep: 15 minuter | Tillagning: 75 minuter | Portioner: 4

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175°. Skala potatisen och skär i klyftor. Pensla potatisklyftorna med oljan, salta och peppra och grilla i ugnen tills de är knapriga utanpå och mjuka inuti. Blanda ihop en dressing på yoghurt, majonnäs, pressad vitlök och dill. Salta och peppra och ställ i kylen. Salta och peppra torsken ordentligt. Vispa upp ägget och doppa torsken där i. Vänd sedan torsken i vetemjöl. Baka av i ugnen i 10-15 minuter. Se till så att fisken inte blir torr och tråkig. Gör en strut av ett tidningspapper. Varva fisk i bitar, potatis och sallad i struten, droppa över vinäger och toppa med dressingen.
Kategori:

Leave a Review

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

arton − 13 =

1 2 3 4 5